Odjel za ekonomiju

Festival znanosti - Inteligentno upravljanje poduzećem

U sklopu Festivala znanosti čija je ovogodišnja tema INTELIGENCIJA pročelnik Odjela za ekonomiju doc.dr.sc. Jurica Bosna održao je prezentaciju na temu “Inteligentno upravljanje poduzećem”.

Inteligentno upravljanje poduzećem predstavlja pristup vođenju i upravljanju poslovanjem koji se oslanja na upotrebu naprednih tehnologija, podataka i analitike kako bi se postigla veća efikasnost, inovativnost i konkurentnost organizacije. Međutim, inteligentno upravljanje poduzećem se može također promatrati kao pristup vođenju organizacije koji se temelji na razumijevanju različitih vrsta inteligencije među zaposlenicima kako bi se njihovi potencijali maksimalno iskoristili i kako bi se postigli poslovni ciljevi. Ovaj pristup prepoznaje da su zaposlenici ključni resursi u svakom poduzeću te da svaki pojedinac donosi jedinstvene talente, vještine i perspektive na radno mjesto. Kroz prezentaciju je upravo takav pristup vođenja organizacije istaknut.

Osobe koje uspješno integriraju emocionalnu i kognitivnu inteligenciju često su uspješnije u osobnom životu, profesionalnom napretku i međuljudskim odnosima. Kroz kontinuirani rad na razvoju EI, možemo postati bolji vođe, kolege i osobe uopće, doprinoseći tako ne samo vlastitom uspjehu, već i boljem funkcioniranju poduzeća u cjelini.

Nositelj aktivnosti: doc.dr.sc. Jurica Bosna

Suradnici: Marijana Jerić, mag.oec., Ive Botunac, mag.oec.

 

 

Content