Odjel za ekonomiju

Edukativni izlet u Šibenik, 12. travnja 2024.

🎓 U petak, 12. travnja, zajedno s profesorima i studentima Odjela za kulturu i turizam našeg Sveučilišta, krenuli smo u grad Šibenik. Cilj našeg posjeta bio je sudjelovanje na radionici "Obogati se znanjem" koju je vodio dobro poznati profesor Toni Milun. Osim toga, iskoristili smo priliku za obilazak samog grada i njegovih znamenitosti.

🏰 Naša prva stanica bila je tvrđava sv. Mihovila, gdje smo doživjeli povijest ispričanu kroz 3D mapiranje. Dvije cisterne iz 15. stoljeća, nekad skrivene u utrobi tvrđave, danas su kulisa za fascinantne prezentacije. Jedna cisterna, s lukovima, pretvorena je u vremeplov kroz šibenska stoljeća, ističući ključne događaje koji su oblikovali grad i tvrđavu. Druga cisterna nudi priču o vječnoj borbi dobra i zla, prikazanu kroz lik sv. Mihovila koji se bori protiv zmaja, zaštitnika Šibenika od njegovih najranijih dana. Ova povijesna tvrđava ne samo da pruža spektakularan pogled na cijeli Šibenski kanal, već služi i kao središte za kulturu i umjetnost ugošćujući svjetski poznate umjetnike na svojoj ljetnoj pozornici.

🌴 Nakon posjeta tvrđavi sv. Mihovila, naš izlet nastavili smo obilaskom turističkog naselja Solaris, koji je dio hotelske grupacije Amadria Park. Ovdje smo imali priliku iz prve ruke učiti o izazovima i strategijama upravljanja velikim hotelskim kompleksom. Menadžeri ljudskih resursa podijelili su s nama  strategije za obuku novih zaposlenika te su nas upoznali s ambicioznim planovima za budućnost razvoja naselja. Ova poslovna sesija nije samo pružila praktične uvide u svijet menadžmenta i gostoprimstva, već je i studentima menadžmenta omogućila da shvate složenost i dinamiku industrije ugostiteljstva i turizma.

🤖 Nakon posjeta Amadria Parku, naš edukativni izlet nastavili smo u Trokutu Šibenik, inovativnom centru za nove tehnologije. Trokut Šibenik je mjesto za coworking i uredski prostor, ali i vibrantno središte za edukaciju, prekvalifikaciju i jačanje poduzetničke i IT zajednice. Naši studenti su imali priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama poput 3D printera, VR naočala i robota, što je otvorilo zanimljive diskusije o integraciji ovih tehnologija u poslovne strategije. Smješten na tri lokacije – Centar Trokut Šibenik, iNavis i Poduzetnički inkubator PIN, Trokut je dom freelancerima, digitalnim nomadima, developerima, startupima i drugim poduzetnicima u različitim fazama razvoja. Ova dinamična zajednica poduzetništva u Šibeniku pruža više od običnog uredskog prostora – nudi priliku za istinsko učenje i razvoj.

📈 Naš edukativni izlet u Šibeniku završili smo inspirativnom radionicom "Obogati se znanjem", koju je vodio cijenjeni profesor Toni Milun. Fokusirani na ključne aspekte financijske pismenosti, ovaj segment je bio izuzetno koristan za sve buduće menadžere. Profesor Milun je na pristupačan i razumljiv način predstavio zamke potrošačkog društva i savjetovao nas o strategijama pametnog ulaganja, čineći učenje ne samo korisnim, već i izuzetno zabavnim.

🌟 Ova radionica, puna smijeha i interakcije, pokazala je da učenje izvan učionice može biti jednako zanimljivo i motivirajuće. Naši studenti su pokazali velik entuzijazam i zainteresiranost za sve prezentirane teme. Mi smo uživali, a djelić odlične atmosfere donosimo u kratkom videoisječku by High Moon Mediahttps://www.facebook.com/reel/435714402268991 

💡 Zahvalni smo na gostoprimstvu i stručnom vodstvu kroz Amadria Park, profesoru Milunu na njegovim dragocjenim lekcijama i Trokutu Šibenik na gostoprimstvu. Ovaj edukativni izlet nije samo proširio naše znanje i horizonte, već je i potaknuo naše studente na razmišljanje o budućim projektima, inspirirani optimizmom i praktičnim znanjem koje su stekli.

 

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali i omogućili ovaj edukativni izlet.

Josipa Perkov, v.pred.

 

Content